Mobila pentru dormitor

Mobila pentru dormitor

    Stabileste tipul de dormitor

     Primul lucru pe care trebuie sa il stabiliti atunci cand alegeti mobila pentru dormitor este cine va folosi acea camera. Va fi un dormitor principal (master bedroom), un dormitor pentru copii sau unul pentru musafiri? Pare un lucru de la sine inteles, dar in momentul in care veti incepe cautarile si veti avea propuneri si discutii, va veti concentra pe lucrul cel mai important si anume nevoile si gusturile benificiarului.

    Veti castiga mult timp scapand de discutiile inutile atunci cand trebuie sa faceti alegeri. De asemenea, stiind beneficiarul va fi mult mai usor sa alegeti tipul de mobila pentru dormitor : traditional, clasic, oriental sau modern.

lowcostbedroomfurniture_400modernbedroomfurniture61_400

   

   Tineti cont de spatiul dormitorului

     Un al doilea lucru extrem de important il reprezinta spatiul pe care il aveti la dispozitie. Pornind de la suprafata de care dispuneti puteti decide clar unde veti aseza fiecare piesa de mobilier si cata mobila va permiteti sa aduceti in acel spatiu.

     Amintiti-va ca dormitorul reprezinta o zona de odihna si relaxare. Prin urmare, acest spatiu nu trebuie sa fie niciodata prea incarcat. Limitati-va la minimul necesar, adica un pat si eventual un dulap si apoi vedeti ce spatiu iti mai ramane pentru restul.

     Un pat mare trebuie sa aiba loc sa se integreze in mod natural, fara sa strice toata amenajarea camerei. Un dulap de haine trebuie asezat in asa fel incat sa nu blocheze spatiul ramas.

     Daca dormitorul este mai mult decat o simpla zona de dormit, atunci ar trebui sa existe un fotoliu confortabil sau noptiere pentru veioze de citit. In cazul dormitorului pentru copii si tineri, in lipsa unei alte camere amenajate pentru studiu, dormitorul este cel care indeplineste si rolul unui birou.

    Alege mobila de dormitor in functie de functionalitate

     Orientati-va alegerile in functie de noile trenduri in materie de mobila, dar aveti grija sa alegeti ce este functional pentru beneficiar. De exemplu, este inutil sa cumparati un pat foarte jos, doar pentru ca astfel de paturi sunt in trend, daca persoana care va dormi in acel pat nu se simte comfortabil in paturi apropiate de podea. Important este ca patul sa fie unul confortabil pentru utilizator.

     Dulapul de haine precum si piesele de mobila care au tot rol de depozitare trebuie sa fie impartite astfel incat sa satisfaca nevoile personale ale beneficiarului. O biblioteca, un sifonier, o servanta cu sertare toate acestea trebuie sa aiba suficiente spatii pentru depozitare, care sa fie inchise. Poti “ascunde” astfel haine, incaltaminte, genti, aparatura electronica, carti, DVD-uri s.a.m.d. Astfel, incaperea va ramane curata si deschisa, neblocata de obiecte puse pe rafturi care ofera un aspect dezordonat si neingrijit dormitorului.